barf

Wat is barf en waarom geven veel mensen het aan hun dier?

Voor dieren in het minstens zo belangrijk dat je gezond en gevarieerd eten als voor ons. Daarom zijn er meerdere manieren om daarvoor te zorgen bij je dier. Barf is er daar eentje van. Barf is een afkorting en staat voor Bones and Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food. Het uitgangspunt van dit soort voeding voor je dier is dat zij bepaalde rauwe soorten voedsel nodig hebben die ze binnen moeten krijgen omdat ze roofdieren zijn en omdat ze nu eenmaal een ander soort dieet dan wij hebben.

barf

Meer dan brokken

Mensen die hun huisdier barf geven, zijn dan ook vaak van mening dat alleen brokken geen goed idee is voor je huisdier. Zij geloven dat dieren meer nodig hebben, zoals rauw vlees en orgaanvlees. Barf bestaat dan ook vaak uit orgaanvlees, vlees met bot of supplementen. Je kunt barf geven aan allerlei dieren:

  • honden
  • katten
  • fretten
  • roofvogels

Roofdieren hebben meer nodig

Het uitgangspunt van barf is dat we het moeten geven aan roofdieren. Roofdieren zijn namelijk heel anders samengesteld dan wij en hebben af en toe gewoon rauw vlees nodig, in welke vorm dan ook. Zelfs roofvogels met hun kleine maag moeten toch af en toe rauw vlees binnen krijgen. Dat kan dus onder andere met barf supplementen of bard vlees. 

Hoe kom je eraan?

Barf is gelukkig in de wereld van de huisdieren langzaam aan populariteit aan het winnen. En gelukkig maar want het is veel beter voor je dier. Je kunt barf vlees dan ook vaak online bestellen en thuis laten bezorgen via een webshop.

About the author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *