Rhodesian Ridgebacks

Verwijder deze beestjes tijdig!

Veel Nederlanders zijn zich niet bewust van de problemen die ongedierte kunnen veroorzaken. Allereerst is het natuurlijk niet bepaald hygiënisch om talloze beestjes in huis te hebben. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Dit is echter niet het enige probleem dat ongedierte met zich meebrengt. Nee, want de meeste beestjes kunnen namelijk ook schade veroorzaken. Indien je niet tijdig ingrijpt, kan dit behoorlijk in de kosten lopen. Bij bepaalde beestjes doe je er goed aan direct in actie te komen. Wil je weten bij welk ongedierte je het beste meteen stappen kunt ondernemen? Wij vertellen je hieronder welke beestjes je tijdig dient te verwijderen!

Ratten en muizen
De meeste mensen hebben een grote hekel aan ratten en muizen. Dit komt allereerst door de uitstraling. Ratten en muizen zien er namelijk niet bepaald schoon en fris uit. Daarbij komt dat er behoorlijk wat verhalen rond gaan over dit ongedierte. Zo poepen en plassen ratten en muizen overal van zich af. Indien je in aanraking komt met uitwerpselen van dit ongedierte, kun je ziek worden. Ook knagen ratten en muizen aan van alles en nog wat. De beestjes kunnen jouw meubilair beschadigen, maar ook kabels. Zij knagen aan spullen om hun tanden kort te houden. Indien je dit ongedierte eenmaal in jouw direct omgeving hebt gespot, is het dus zaak om direct in actie te komen.

Bedwantsen
In tegenstelling tot ratten en muizen zijn bedwantsen vrijwel niet met het blote oog waarneembaar. Dit komt onder andere doordat deze beestjes klein van stuk zijn, maar ook omdat ze eigenlijk alleen ‘s nachts actief zijn. Overdag houden ze zich schuil achter bijvoorbeeld de plinten op jouw slaapkamer. Zodra je slaapt, komen ze op je af. Dit ongedierte voedt zich met menselijk bloed. De aanwezigheid van bedwantsen merk je vaak op door jeukende bultjes op de huid en kleine bloedvlekjes in de lakens. Indien deze beestjes niet tijdig bestreden worden, kunnen ze voor behoorlijk wat overlast zorgen. Ze kunnen zich namelijk verplaatsen door jouw hele woning. Wil je meer weten over dit ongedierte? En ben je benieuwd hoe je bedwantsen het beste kunt bestrijden? Kijk dan op https://bestrijdingsservice.nl/bedwantsen/.

Houtworm
Indien er houtworm aanwezig is in jouw woning is het verstandig om direct in actie te komen. Waarom? Omdat de larven van dit ongedierte houten objecten aan kunnen tasten. Houtworm zit vaak in de houten gordingen van een dakconstructie. Indien de beestjes niet tijdig bestreden worden, wordt het hout aangetast. Indien de gordingen dusdanig verzwakt zijn, kunnen zij het gewicht van het dak niet meer dragen. Gevolg? Het dak stort in. De aanwezigheid van houtworm herken je aan gaatjes in het hout en kleine hoopjes zaagsel op de vloer. Ook produceren ze vaak een knagend geluid. Vermoed je dat er houtworm aanwezig is? Laat het ongedierte dan bestrijden door een professional.

Zilvervisjes
Er zijn maar weinig mensen die weten dat zilvervisjes voor problemen kunnen zorgen. Vaak wordt gedacht dat deze beestjes onschuldig zijn. Dit is echter een misvatting, want ook zilvervisjes kunnen schade aanrichten in jouw woning. Allereerst kan het ongedierte etenswaren besmetten, waardoor je ziek wordt. Zilvervisjes zijn voornamelijk dol op voedsel dat rijk is aan zetmeel. Zijn de beestjes in groten getale aanwezig in jouw huis? Dan vreten ze zeer waarschijnlijk ook aan schilderijen, boeken, behang en ander papier. Reden genoeg om zilvervisjes te bestrijden. Wil je dat de beestjes allemaal uit jouw woning verdwijnen? Doe dan een beroep op de Bestrijdingsservice. Deze professionals zorgen er binnen de kortste keren voor dat de overlast door zilvervisjes verleden tijd is.

About the author