Rhodesian Ridgebacks

Rhodesian Ridgebacks

Rhodesian Ridgebacks: prachtige, behendige honden.

De Rhodesian Ridgebacks honden zijn gespierd, stevig, behendig en in staat te rennen tot een indrukwekkende snelheid. Het zijn prachtige beesten! De borst is diep en laag, met goed afgesneden schouders, waardoor deze honden heel snel zijn. De eerste sporen van de Rhodesian Ridgebacks, op Egyptische rotsschilderingen, dateren uit 3000 voor Christus in het zuidelijk Afrika.

Rhodesian Ridgebacks

De kenmerken van deze hond

Zijn haar is kort, dicht, glad en glanzend en de kleur is een lichte tot rode tarwekleur, met meestal wat wit op de borst en vingers. Het hoofd is vrij lang, in harmonie met de rest van het lichaam. De schedel is plat en breed tussen zijn oren. De bek is zwart of bruin (afhankelijk van de kleur van de ogen), met lange en krachtige snuit, scherpe lippen en met sterke, gearticuleerde kaken. Zijn oren zitten vrij hoog, zijn van gemiddelde grootte en breed onderaan met een afgeronde punt bovenaan. De ogen van de hond zijn rond van vorm, matig uit elkaar, stralend, met een blik vol levendigheid en intelligentie. Het lichaam is zeer krachtig en robuust met een vrij lange nek die lang en sterk is. De staart is dik en staat iets omhoog, maar is niet opgerold.

Rhodesian Ridgebacks

Trouw en loyaal

Een huisdierenhond, jachthond, waakhond. De vele kwaliteiten maken de Rhodesian Ridgeback een perfecte hond voor het gezinsleven. Hij is erg gehecht aan zijn baasje, en is trouw en loyaal. Hij is erg zorgzaam voor kinderen, en speelt graag met ze. Hij zorgt goed voor zijn adoptiefamilie en aarzelt niet om hen te beschermen en te bewaken. Hij toont geen agressie, vooral niet met vreemden die hij liever negeertals het kan. Deze hond kan worden gebruikt in eindeloze jachtpartijen.

About the author