23 oktober 2021

Kat verzekeren? Heel verstandig!

2 min read

Ben je in het bezit van een oudere kat, volwassen kat of een kitten? Deze diertjes geef je alle zorg die ze nodig hebben. Wat daar ook bij hoort is regelmatig een bezoek aan de dierenarts. Waar de meeste kattenliefhebbers bang voor zijn is dat de kat ziek wordt en een dure behandeling nodig heeft. Je mag er niet aan denken om je kat te moeten laten inslapen omdat je de behandeling niet kan betalen. Je kat verzekeren zou dan heel verstandig zijn. De oplossing is dus een kattenverzekering. Dit is de juiste oplossing om dit soort situaties te voorkomen. Ga eens kijken welke beste kattenverzekering er bij jou past.

Alle katten kunnen verzekerd worden

Alle katten kunnen worden verzekerd. Dus raskatten maar ook de simpele boerderij kat. Heb je zelfs een oudere kat die gezond is kun je ook hiervoor een kattenverzekering afsluiten. Als je kat al een keertje iets heeft gemankeerd, dan kun je je kat ook nog rustig verzekeren. Bepalend in dit geval is wel of de aandoening is overgegaan. Laat je altijd goed informeren bij de verstrekker van de verzekering of het verzekeren van je kat dan toch nog mogelijk is.

Ga verzekeringen vergelijken

Er zitten grote verschillen tussen kattenverzekeringen. Daar kom je achter als je de verzekeringen gaat vergelijken. De verschillen in deze verzekeringen zitten in de dekking, de maximale vergoeding en het eigen risico. Dat is het bedrag wat je zelf moet betalen. Weet je dat je al voor ongeveer € 10,- per maand een goede basisverzekering hebt. Deze vergoed dan ook de meest voorkomende dierenarts behandelingen. Hierbij kun je denken aan een consult, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto’s, een medische operatie die echt noodzakelijk is, opnamen en verblijf in een dierenkliniek en natuurlijk ook de medicijnen. De premie hangt wel weer af van hoe oud je kat is. Logisch dat een kattenverzekering goedkoper is dan een oudere kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *