23 oktober 2021

Fluffy manden: misschien wel de beste hondenmanden die er zijn

2 min read
snoozle

Als je besluit een hond in huis te nemen, dan verkeer je je in goed gezelschap: in Nederland worden er ongeveer anderhalf miljoen honden als huisdier gehouden. Van alle huisdieren behoren honden dan ook zonder meer tot de meest populaire. Maar alle voordelen van het hebben van een hond ten spijt, er komt ook een stuk verantwoordelijkheid bij kijken als je deze stap neemt. Of meer precies: jij bent straks verantwoordelijk voor de gezondheid en de ontwikkeling van jouw hond. Dat je een aantal objecten zult moeten aanschaffen staat dan ook buiten kijf. Een hondenmand is in dit kader een van de meest voor de hand liggende dingen. Deze moet eigenlijk wel echt aanwezig zijn, want voor een hond vormt de mand de ultieme plek waar deze even kan terugtrekken om te rusten. Dit rusten gaat vervolgens het best als je een fluffy hondenmand neemt, bijvoorbeeld van het gerenommeerde Snoozle.nl. Als je dan ook nog de tips over de positionering uit de volgende alinea ter harte neemt, dan komt het helemaal goed.

snoozle

Tips voor plaatsing van je fluffy hondenmand

Als je een hondenmand hebt gekocht en je zoekt de juiste plaats in huis om deze neer te zetten, houd dan met de volgende zaken rekening:

  • Plaats de mand op een niet te drukke, maar ook niet te rustige plek. Honden willen in hun mand namelijk een bepaalde rust, maar ze willen ook weer niet ver weg zijn van hun roedel. 
  • Zet de mand op een tochtvrije plek.
  • Zorg dat de mand niet te dicht bij een verwarming of haardvuur staat.
  • Plaats onder geen beding de mand in het midden van een kamer. Zet ‘m daarentegen het liefst in een hoek, of alleszins tegen minstens één muur.
  • Bestudeer het gedrag van je hond. Heeft deze al een favoriet plekje in of rond de huiskamer, dan kun je daar ook de mand neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *